محل تبلیغات شما


1-رضا جباری

ساعت 9 صبح روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور 1374 هواپیمای بوئینگ شماره 707 هواپیمایی ساها که در اجاره کیش ایر بود، فرودگاه مهرآباد تهران را به مقصد جزیره کیش ترک کرد. زمانی که هواپیما در فضای فرودگاه کیش وارد شد و آماده فرود می شد، "رضا جباری" 34 ساله، مهماندار هواپیما که توانسته بود یک قبضه کلت کالیبر 45 با خود به داخل هواپیما ببرد، با همدستی همسرش، خلبان را تهدید کرد که مسیر خود را طبق درخواست او تغییر دهد.

هواپیماربا قصد داشت هواپیما را که 161 سرنشین غیرنظامی و 14 نفر خدمه پرواز داشت، به اروپا ببرد؛ اما هواپیما سوخت کافی برای پرواز تا این مقصدها را نداشت. هواپیماربا درخواست نشستن هواپیما در فرودگاه ظهران در عربستان سعودی را کرد، اما این درخواست از سوی عربستان رد شد. سپس هواپیما درخواست فرود در اردن را کرد، اما اردن نیز اجازه فرود به هواپیما نداد.

"كیومرث مفخی" خلبان هواپیما گفت که رباینده از همان اول قصد بردن هواپیما به اسرائیل را داشت.

سرانجام هواپیماربا تصمیم گرفت هواپیما را در فرودگاه بین‌المللی "بن گوریون" در تل‌آویو بنشاند؛ درحالی که سوخت هواپیما در حال اتمام بود، اسرائیل به دلیل احتمال وجود بمب در هواپیما، اجازه فرود در تل‌آویو را نداد و با همراهی یک جنگنده اسرائیلی به سمت پایگاه هوایی اودا (ovda) در صحرای نقب در سی كیلومتری جنوب فلسطین اشغالی در شمال بندر ایلات، هدایت و نشانده شد.

رباینده پس از پیاده شدن، محاصره گردید و بدون درگیری تسلیم شد. مسافران هواپیما که متوجه شدند در فلسطین اشغالی پیاده شده اند، به پیشنهاد "نوروزعلی آقائی" افسر مهندس پرواز نیروی هوائی جمهوری اسلامی ایران، همگی وضو گرفته و به نماز ایستادند. این درحالی بود که عوامل امنیتی رژیم صهیونیستی در تلاش بودند تا مسافرین را به پناهنده شدن به اسرائیل ترغیب کنند که با شکست مواجه شدند.

رسانه های خبری جهان این نماز خواندن حماسی را تاریخی خوانده و عنوان کردند "ایرانیان به جای اضطراب و ناراحتی، با قلبی مطمئن نمازشان را در پایگاه اسرائیل به جای آوردند."

نمایندگان پارلمان اسرائیل، دولت را تحت فشار گذاشتند تا هواپیما و مسافران آن را در اسرائیل نگه ‌دارد و در ازای آنها، از ایران درباره "رون آراد" (کمک‌خلبان مفقودالاثر ارتش اسرائیل که هنگام بمباران مناطق مسی لبنان هواپیمایش سرنگون شد) اطلاعات دریافت کند.

سرانجام هواپیما، مسافرین و خدمه پس از اینکه 30 ساعت در اختیار نیروهای امنیتی اسرائیلی بودند و از آنها بازجویی شد، آزاد شدند و به ایران بازگشتند.

رضا جباری هواپیماربا، از اسرائیل درخواست پناهندگی ی کرد اما درخواست او پذیرفته نشد؛ در نهایت اسرائیل وی را به ایران پس نداد و پس از 15 روز بازداشت، او را به خاطر ورود غیرقانونی به خاک اسرائیل به 8 سال زندان محکوم کرد.

او مدعی شد که 10 سال در ارتش ایران خدمت کرده و درجه‌اش سرهنگی بوده ‌است. درحالی که قبلاً برای شرکت نفت گچساران کار می‌کرده ‌است.

رومه صهیونیستی هاآرتص او را "ریدا گراری" (Rida Garari) نامید. جباری پس از اینکه سال های محکومیت خود را در زندان های اسرائیل سپری کرد، آزاد شد و پس از 11 سال از گذشت حادثه، شهروند اسرائیل شد و از اسلام به یهودیت گروید.

وی بعدها در مصاحبه با نشریات صهونیستی گفت: "وضع من از کارگران بیگانه اسرائیل بدتر است؛ چرا که حقوق کارگر خارجی در مقایسه با من بیشتر است و وزارت کشور در این مدت برای کمک به من اقدامی نکرده است."

وزارت کشور اسرائیل بر این امر پافشاری می کند که نباید هیچ گونه مدرک و شناسنامه قانونی به وی اعطا شود؛ زیرا معتقد است ، جباری به اتهام اقدامات تروریستی محاکمه شده است.

سال 1381، فیلم "زندانی 707" به کارگردانی "حبیب‌الله بهمنی" از روی این ماجرا ساخته شد.

سال ۱۳۸۵ طی خبری اعلام شد وزارت اطلاعات یک جاسوس موساد را در مرز ایران و ترکیه دستگیر کرده ‌است. بر اساس این خبر، این جاسوس سال ها قبل یک هواپیمای ایرانی را ربوده و به اسرائیل برده ‌بود.

سایت های خبری نوشتند:

"اسرائیل به این جاسوس پناهندگی داده و او را برای جاسوسی مأمور کرده ‌است."

پاسپورت به اسم حیدر عبد الواحد مکی گم شده در مسیر مشهر

نعمت هایی که نمیبینیم

مراقب نمک های زندگی باشید

اسرائیل ,هواپیما ,سال ,پس ,درخواست ,جباری ,را در ,پس از ,را به ,اسرائیل به ,هواپیما در

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اهل البیت علیهم السّلام باتری یو پی اس retciavietreep کـلوپ پـیروزی وـینکــس همه چیز از همه جا دوست داران رئال مادرید funcbeapasde *دنیای ابشار جاذبه* جوانان ویس {مویلحه} پردهای زبرا